• Sindicat de Metges de Catalunya

  El Sindicat de Metges de Catalunya (SMC), organització democràtica, sense pertinença política i d’afiliació voluntària neix el 1920 i assumeix la responsabilitat d’organitzar els partits mèdics d’aquella època. Era l’inici d’un projecte que es consolida amb l’aparició del sindicalisme professional.

  Durant la dictadura del general Primo de Rivera i malgrat que el règim clausura el sindicat, aquest assoleix un paper fonamental en la lluita per afermar els drets d’associació professional.

  Després de la Guerra Civil, una ordre governativa de la dictadura franquista dissol l’organització i n’expropia els seus béns. L’any 1969 un grup de metges sindicalistes recuperen l’activitat del sindicat a través del sindicalisme vertical en l’àmbit de Actividades Diversas.

  La instauració de la democràcia obre de nou l’activitat sindical lliure i, des d’aleshores, el sindicat comença a treballar en la reconstrucció del sindicalisme professional mèdic no només a Catalunya, sinó també a la resta de l'Estat espanyol.

  A principis de l'any 2000, el Sindicat de Metges de Catalunya (SMC) inicia converses amb la Federació d'Associacions de Metges d'Hospitals de Catalunya (FAMHOC), amb l'objectiu de crear una gran organització sindical mèdica que agrupi tots els metges i metgesses del país. Aquests contactes cristal·litzen l’any 2002 amb la fundació de Metges de Catalunya (MC).

 • Comparteix
  Comentar als Fòrums

Per poder comentar als fòrums, has de ser afiliat i disposar d’un usuari per accedir a la intranet.

Si ja ets usuari fes click aquí, en cas contrari afilia’t aquí i gaudeix de tots els avantatges de pertànyer a Metges de Catalunya.