• Federació d’Associacions de Metges d’Hospitals de Catalunya

  La Federació d’Associacions de Metges d’Hospitals de Catalunya (FAMHOC) neix l’any 1981 de la unió entre l’Associació Professional de Facultatius (APF) de l’Hospital Clínic de Barcelona i les APF dels hospitals comarcals concertats.

  Malgrat no presentar-se a les eleccions sindicals, la FAMHOC exerceix una influència notòria en el col·lectiu mèdic des de les assemblees hospitalàries que esdevenen el seu òrgan de participació i de govern.

  L’any 1991 organitza les I Jornades de Metges d’Hospitals de Catalunya, en què 3.000 facultatius signen un manifest per reclamar un augment salarial, la participació activa en la presa de decisions dels centres, així com el desenvolupament d’una carrera professional i l’aprovació d’un estatut de guàrdies. Quatre anys més tard i davant la falta de resposta de l’administració a aquestes demandes, la FAMHOC convoca una vaga seguida majoritàriament, però amb escassos resultats.

  A partir d’aquest moment, la federació obre un procés intern de reflexió al voltant de la necessitat de sumar esforços per crear una única organització sindical mèdica. És aleshores quan la FAMHOC i el Sindicat de Metges de Catalunya (SMC) inicien els primers contactes que cristal·litzen l’any 2002 amb la fundació de Metges de Catalunya (MC).

 • Comparteix
  Comentar als Fòrums

Per poder comentar als fòrums, has de ser afiliat i disposar d’un usuari per accedir a la intranet.

Si ja ets usuari fes click aquí, en cas contrari afilia’t aquí i gaudeix de tots els avantatges de pertànyer a Metges de Catalunya.